Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Din søgning gav 46 resultater

 • MV-Tidevand-76

  Storm over Vadehavet (2015 MV-Tidevand-76)

  "Storm over Vadehavet" er en spændende historie fra en anderledes del af Danmark. Arbejd med bogen på forskellige måder.

 • Vandet kommer

  Havet kommer (2015 MV-Tidevand-77)

  "Havet kommer" Jan og hans familie når ikke at slippe bort, før vandet når frem til deres hjem. De må alle søge tilflugt på husets loft. Arbejd med bogen på forskellige måder.

 • MV-Tidevand-63

  GoogleEarth - Vadehavets åer og sluser (2015 MV-Tidevand-63)

  I denne opgave skal eleverne på tur langs Vadehavskysten, hvor åerne løber ud i havet. De arbejder i GoogleEarth. Mens de løser opgaver om Vadehavets åer og sluser, får de indtryk af Vadehavsregionen set fra oven og lærer noget om regulering af...

 • MV-Tidevand-75 (2)

  Vadehavs-akvareller (2015 MV-Tidevand-75)

  Landskabet ved Vadehavet har sit eget særpræg; det flade land hvor himlen fylder meget. Lad eleverne male landskabsbilleder ved vaden.

 • MV-Tidevand-87

  Sandklitter opbygges af vinden (2015 MV-Tidevand-87)

  Forsøg med vinden. Hvad sker der med sandet på de store brede sandstrande, når vinden blæser og hvordan kan det være med til at opbygge land?

 • MV-Tidevand-89

  Se filmen Vadehavets natur (2015 MV-Tidevand-89)

  Se filmen ”Vadehavets natur”, som kan lånes på bl.a. undervisningscentrene. Filmen fortæller om dyrelivet på og i vaderne og om evnen til at tilpasse sig tidevandets skiftende livsbetingelser. Under en storm følger vi elementernes rasen og oplever...

 • MV-Tidevand-67

  Tidevand - hvad er det? (MV-Tidevand-67)

  Tidevandet er det, der gør Vadehavet anderledes end andre kyststrækninger i Danmark og især gør området attraktivt for de mange trækfugle. Men det kan være svært at forstå. Hvor forsvinder alt vandet hen og hvorfor forsvinder det i det hele taget?

 • MV-Tidevand-88

  Aflejring af sand og ler (MV-Tidevand-88)

  Hvorfor er der fint ler og sand ved Vadehavskysten, når der er store sten og groft sand ved Vesterhavet?

 • MV-Tidevand-102

  Brorson og stormfloderne (MV-Tidevand-102)

  Hans Adolph Brorson voksede op ved Vadehavet. I 1734 digtede han salmen ”Op, al den ting, som Gud har gjort”, og var ikke selv klar over, at han havde skrevet en klassiker. Eleverne læser og laver opgaver om Brorson, stormfloderne og ”Op, al den...

 • MV-Tidevand-106

  Mennesker i marsk og ved Vadehav (MV-Tidevand-106)

  Tidevand og stormflod er årsag til at huse og byer ligger helt bestemte steder i Vadehavet. Eleverne skal ved hjælp af kort udpege de byer og huse der ligger på diger, kunstige værfter og på kanten af gesten.

Indtast f.eks. opgavenummer